woensdag 10 november 2021, 10:00 - 18:00

Duurzame & Gezonde Scholen Congres

'Niets doen is geen optie'

Met die woorden omschrijft Marco van Zandwijk van Kenniscentrum Ruimte-OK de huidige opgave voor onderwijshuisvesting. Het onderwijsveld wacht de komende jaren een enorme uitdaging. Duizenden schoolgebouwen moeten verduurzaamd worden vanwege het Klimaatakkoord. Daar kwam de afgelopen periode de ventilatieopgave vanwege Covid-19 nog bij. Maar hoe concretiseren gemeenten en schoolbesturen deze opgave? Wat kan er geleerd worden van opgedane leerervaringen elders? Op het Duurzame & Gezonde Scholen Congres staat het leren uit de praktijk centraal.

Duurzame & Gezonde Scholen Congres
Op zoek naar antwoorden op vraagstukken die er in de Scholenbouw spelen organiseren Stedebouw & Architectuur, Platform31, Eindhoven University of Technology (TU/e), Duurzaam Gebouwd en Platform BuitenSpelen, Saint-Gobain en Ruimte-OK, het Duurzame & Gezonde Scholen Congres op 10 november 2021. 

Op deze dag de laatste stand van zaken als het gaat om energiezuinige, aardgasvrije, circulaire en gezonde scholen. Wat zijn de nieuwste lessen in het proces van de koplopers? Hoe financieren scholen en gemeenten de vele facetten van een duurzame en gezonde school? Welke andere samenwerkings- of contractvormen zijn er om de ambities van vandaag te behalen? En vooral: hoe pas je dit alles optimaal in binnen de kader van het primaire proces: het verzorgen van kwalitatief goed onderwijs.

Meer informatie over het volledige programma en/of aanmelden? Klik dan hier!

Datum en tijd
10 november 2021 van 10.00 tot 18.00 uur.

Locatie
TU/E Auditorium, De Zaale, 5612 AZ Eindhoven