webinar Fiac Ruimteok
donderdag 17 juni 2021, 09:30 - 11:00

Webinar: Eerste hulp bij ventilatie op scholen i.s.m. FiAC

De coronacrisis maakt duidelijk hoe belangrijk het is om goed te ventileren op school. Helaas zien we dat er nog veel onduidelijkheden en misvattingen bestaan over het begrip ventileren. Wij ervaren in de praktijk dat er nog veel stappen gezet kunnen worden, zonder dat daarvoor grote en kostbare ingrepen nodig zijn. 

Speciaal voor (hoofd)conciërges, facilitair medewerkers en (staf)medewerkers belast met huisvesting biedt FiAC samen met Kenniscentrum Ruimte-OK een gratis webinar aan over ventilatie op scholen.

Tijdens dit webinar bieden we je praktische inzichten over het begrip ventilatie en geven we handvatten om op je eigen locatie (zelf) aan de slag te gaan met het verbeteren van de ventilatie.

Na deze webinar weet je:

  • Wat het verschil is tussen ventilatie en luchtkwaliteit
  • Welke soorten ventilatievoorzieningen er zijn
  • Het belang om goed te ventileren in de lokalen
  • Wat je zelf kunt (laten) doen om de ventilatie stap voor stap te controleren en te verbeteren, en hoe kun je optimaal gebruik kunt maken van bestaande voorzieningen
  • Hoe je kunt zorgen voor de kwaliteitsborging door een goede samenhang met de Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E)
  • Hoe je bewustwording en gedragsverandering creëert bij collega’s
  • Ontvang je voorbeelden van veel voorkomende oorzaken van een slechte ventilatie en/of luchtkwaliteit

Er is veel ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen, praktijkervaringen te delen en is er uiteraard de gelegenheid om vragen te stellen.

Datum: Donderdag 17 juni 2021
Tijd: 09:30 uur - 11:00 uur (online webinar)
Voor wie: (hoofd)conciërges, facilitair medewerkers en (staf)medewerkers belast met huisvesting, Arbo-coördinatoren en preventiemedewerkers
Sprekers: Jeroen Paas en Ferdie van de winkel

Klik hier om je direct aan te melden voor dit webinar