Aanpak mevrouw Meijer

Inspirerende aanpak - Dalton basisschool de Molenwiek gaat voor renovatie

Een inspirerende aanpak van Stichting Spaarnesant en Mevrouw Meijer. Met als initiële vraag; Kunnen bestaande schoolgebouwen door middel van hoogwaardige renovatie bij de tijd worden gebracht op een manier die tenminste gelijkwaardig is aan nieuwbouw?

Basisschool de Molenwiek is 40 jaar oud en kampt al jaren met ruimtetekort en vangt dit op met noodlokalen. Nu willen ze met een uitbreiding deze noodlokalen overbodig maken en een deel van de school ook voor andere activiteiten dan onderwijs gebruiken. Ook wil de school beter gebruik maken van de ligging aan een buurtpark. Is het mogelijk om te gaan voor renovatie van een naoorlogs schoolgebouw als alternatief voor sloop en nieuwbouw?

Aan de hand van de acht ambities van Mevrouw Meijer kwam er een plan van aanpak bestaande uit twee fasen: systematische inventarisatie en ontwerpend onderzoek.

Bekijk hier deze inspirerende aanpak

 

Meer praktijkvoorbeelden

Hoe gaan anderen om met vraagstukken over het realiseren van duurzame en goede onderwijshuisvesting en de financiering daarvan? Wat zijn ervaringen van collega's bij gemeenten en schoolbesturen? Alle duurzame praktijkvoorbeelden vindt u hier. 

Verduurzaming
Bekostiging
Huisvesting

Ons team staat klaar voor jouw vragen

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact opnemen