Naar een Duurzaam IHP  

Wat hoort er in een Duurzaam IHP? Hoe krijgen duurzaamheidsdoelstellingen er een plek in? En hoe ziet het proces eruit om te komen tot gezamenlijke afspraken op het gebied van duurzaamheid en klimaatdoelstellingen? Deze publicatie, uit het innovatieprogramma Aardgasvrije en Frisse scholen, ondersteunt gemeenten en schoolbesturen bij het integreren en verankeren van lokale duurzaamheidsambities in het IHP.

Eerder onderzoek en analyse van IHP’s liet zien dat het hier in de praktijk nog wel eens aan ontbreekt. Het maken en opstellen van een IHP is één. Het met elkaar overeenstemming bereiken hoe lokale duurzaamheidsdoelstellingen in dit IHP ook een plek gaan krijgen is twee. De nieuwe publicatie ‘Zo maakt u werk van een Duurzaam IHP’ helpt om ook aan dat laatste aspect invulling te geven.

Bekijk hier het Duurzaam IHP

 

Overige IHP documenten


Gemeenten en schoolbesturen hebben nu verschillende instrumenten die helpen bij het opstellen van een IHP. Ieder instrument helpt in een andere fase van het proces.

 

Onderzoeksfase

Wilt aan de slag met een IHP in uw gemeenten, maar zoekt u meer inspiratie? Vanuit uit onze ondersteuning zien wij veel IHP's voorbijkomen. We merken ook dat IHP's, die passen bij uw situatie, u kunnen inspireren en op weg kunnen helpen. 

Vraag hier inspirerende IHP's aan

Initiatieffase

de ‘Startnotitie IHP’ zorgt voor het gaan opstarten van een IHP proces en helpt bij het formuleren van het proces dat moet gaan leiden tot het opstellen van het IHP.

Lees meer over de startnotitie IHP

Definitiefase

de publicatie ‘Zo maakt u werk van een Duurzaam IHP!’ maakt duidelijk hoe in dit proces ook de duurzaamheidsambities een plek in het IHP krijgen.

Bekijk hier het duurzaam IHP

Realisatiefase

een ‘IHP koerscheck’ helpt gemeente en schoolbesturen bij de beoordeling of er bij het opgestelde IHP aan alles wat er rondom de huisvestingsopgave speelt is nagedacht.

Vraag hier een IHP koerscheck aan

Verduurzaming
Huisvesting

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact Opnemen