routekaart POraad VOraad VNG

Sectorale routekaart

De PO-Raad, VO-raad en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) hebben de sectorale routekaart gepubliceerd waarmee de weg naar verduurzaming van onderwijsvastgoed in beeld wordt gebracht. Uit de berekeningen blijkt dat er per jaar 700 miljoen euro extra nodig is op sectorniveau om alle schoolgebouwen te laten voldoen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het Klimaatakkoord.

Anko van Hoepen, vicevoorzitter van de PO-Raad: ''De sectorale routekaart brengt helder in beeld voor welke uitdagingen we staan. Het is mooi dat gemeenten en schoolbesturen de kwaliteits- en duurzaamheidsopgave integraal gaan aanpakken. Lees hier het volledige bericht 

Download hier de sectorale routekaartOndersteuning nodig bij deze opgave?
Klimaatakkoord, vermindering van CO2-uitstoot, verduurzaming van gebouwen. Komende jaren komen er allerlei ontwikkelingen op u af. Ontwikkelingen die u als schoolbestuurder of beleidsambtenaar moet meenemen als u aan de slag gaat met uw schoolgebouw(en). Kenniscentrum Ruimte-OK ondersteunt bij deze integrale aanpak met het landelijke programma Scholen op Koers & het programma Scholen Besparen Energie.

Bekijk de programma websites voor alle ondersteuning. Heeft u nu al hulp nodig of wilt u even sparren over al deze onderwerpen? Laat het ons weten via 085 – 1304036

 

Verduurzaming
Binnenklimaat

Ons team staat klaar voor jouw vragen

Heb je een vraag naar aanleiding van een van onze kennisitems of programma's of heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact met ons op. 

Contact opnemen