Afbeelding bij artikel
ondersteuning scholen op koers
woensdag 14 juli 2021
Body tekst

De volgende stap naar verduurzaming bij Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente Alphen aan den Rijn wil samen met de schoolbesturen de volgende stap zetten om schoolgebouwen te verduurzamen. Met dit duurzaamheidsplan zet de gemeente alvast koers richting de toekomstige IHP-wetgeving. 

Als eerste stap hebben ze gezamenlijk een online startbijeenkomst vanuit Scholen op Koers georganiseerd om te starten met inzicht. Ook Provincie Zuid-Holland sloot aan om het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed voor kleine schoolbesturen toe te lichten. 

Voor veel schoolbesturen is onderhoud van de schoolgebouwen en duurzaamheid geen dagelijkse taak. Hun prioriteit en expertise ligt bij het geven van goed onderwijs. Dit maakt dat ze voor de onderwijshuisvesting behoefte hebben aan informatie op basis waarvan ze een afgewogen keuze kunnen maken. Ze willen duidelijkheid over wat de effecten zijn op het energieverbruik van de gebouwen, welke investeringen daarmee gepaard gaan en wat de financiële consequenties zijn voor de langere termijn.

Vanuit het programma Scholen op Koers hebben wij ze stap voor stap meegenomen in deze opgave. Op 15 september gaan we samen aan de slag met het vervolg. 

Heb jij ook interesse in ondersteuning vanuit Scholen op Koers? Ga naar de ondersteuningspagina en selecteer welke ondersteuning bij jouw gemeente of schoolbestuur past.

Ik wil graag ondersteuning