Afbeelding bij artikel
woensdag 19 oktober 2022
Body tekst

Energie besparen op scholen? Ruimte-OK helpt je op weg!

De hoge energieprijzen en de klimaatdoelstellingen maken het noodzakelijk om ons daadwerkelijk energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Maar hoe kun je hier het beste mee aan de slag gaan? Wat zijn de mogelijkheden en op welke scholen is er nog veel winst te behalen?


Het begint met inzicht

Met de Rekentool Daadwerkelijk Energieverbruik krijg je snel inzicht in de daadwerkelijke energie- en CO2-prestatie van de schoolgebouwen. Je maakt in één oogopslag inzichtelijk hoe goed of slecht het gebouw presteert t.o.v. andere scholen in Nederland. Zo zie je waar de prioriteiten liggen én waar nog veel te besparen is.

Via onderstaande knop kan de rekentool aangevraagd worden. Als je het invulblad (bouwjaar, energieverbruik en bruto vloeroppervlak) terugstuurt, dan controleren wij de data en sturen we een overzichtelijk resultatenblad terug.

Vraag hier de rekentool aan

Aan de slag

Wil je weten hoe je vervolgens gericht aan de slag kunt gaan met de resultaten, of wil je de resultaten van de Rekentool toegelicht hebben? Dan kan een Energiebespaarder je verder op weg helpen. De Energiebespaarder helpt jou praktisch op weg om de juiste keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Soms kan dat door het geven van uitleg of het beantwoorden van vragen. Soms door hulp te bieden bij het lezen van energieadviezen en het krijgen van inzicht. Én soms kan dat door mee te kijken en opgedane ervaringen te delen.

Nodig een Energiebespaarder uit

De Rekentool Daadwerkelijk Energieverbruik en de ondersteuning vanuit de Energiebespaarders is kosteloos vanuit het ondersteuningsprogramma Scholen Besparen Energie. De ingevulde data wordt geanonimiseerd gebruikt voor benchmark