De Regenboog: mét zwembad voor lichamelijk beperkte leerlingen

Op Mytylschool De Regenboog zijn lichamelijk beperkte en ernstig zieke leerlingen van harte welkom. Het gebouw is zodanig aangepast dat fysio-, ergotherapie en revalidatietrajecten kunnen worden ingepast in het lesprogramma van de kinderen. Er is ook een zwembad: dit en meer zorgde voor een torenhoge energierekening. Stichting Spaarnesant: "Om de exploitatiekosten van het gebouw te verlagen, hebben we onder andere HR+++-glas geplaatst en decentrale ventilatie met warmteterugwinning geïnstalleerd. En: we benutten zonne-energie voor het zwembad!"

De totale renovatiekosten bedragen ongeveer €2 miljoen. Jan Aalberts (tevens Ambassadeur van de Green Deal Scholen): "Hiervan heeft de gemeente Haarlem bijna de helft betaald. De overige kosten zijn gedekt uit de MI-vergoeding en uit onze onderwijsreserves, bekostigd via een voorziening uit het meerjarenonderhoudsbudget. Deze methode vergde enige inventiviteit en moed, maar we hebben zo onze grootste belemmering - tekort aan gelden - overwonnen. Het resultaat mag er zijn!"

Body Tabs
Type gebouw

Primair Onderwijs
Voortgezet Onderwijs

Aantal leerlingen dat van de verduurzaming profiteert

115

Actief betrokken

Schoolbestuur
Facilitair medewerkers
Locatiedirecteur

Oorspronkelijk bouwjaar betrokken gebouwen

1960 - 1980

Jaar van de verduurzaming

2015 en 2016

Aantal m2 BVO

3.260 m2

Type maatregelen

Gebouw aanpassen
Monitoren
Isoleren
Ventileren
Verwarmen
Energie beheren

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van de praktijkervaringen of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen