SPOM

De scholen van SPOM verduurzaamd

Stichting SPOM Maas en Waal heeft in bijna al haar scholen HR++-glas toegepast, heeft 6 scholen volledig 'verled' en heeft voor het einde van de looptijd de CV-ketels vervangen door ketels met een hoger rendement. De stichting is vanuit principiële overtuiging met verduurzaming aan de slag gegaan: "Als onderwijsinstelling voelen wij de maatschappelijke plicht om het goede voorbeeld te geven en te zorgen voor een leefbare wereld voor onze kinderen, onze toekomst. Fossiele brandstoffen zijn eindig en verontreinigen ons milieu, onze leefwereld. Daarom is ons verduurzamingsbeleid onder andere gericht op re-use, reduce en recycle."

Met name op financieel gebied ervaarde de stichting belemmeringen om de plannen door te zetten. Aldus Theo van Sommeren: "Ik heb regelmatig bij mijn Raad van Toezicht aandacht gevraagd voor de verduurzamingsopgave. Door met goede, uitgewerkte voorstellen aan tafel te komen die financieel aantrekkelijk waren én bijdroegen aan het ideaal om samen met leerlingen aan een duurzame wereld te werken, zijn de plannen toch gerealiseerd." 

Documenten
Bestand
Bestand
flyer2016 fc.pdf (968.09 KB)
Body Tabs
Type gebouw

Primair Onderwijs

Aantal leerlingen dat van de verduurzaming profiteert

3000

Actief betrokken

Facilitair medewerkers
Leerkrachten
Leerlingen

Oorspronkelijk bouwjaar betrokken gebouwen

Meerdere gebouwen, dus niet van toepassing

Jaar van de verduurzaming

Tussen 2010 en heden

Aantal m2 BVO

18.000 m2

Gebruikte hulpmiddelen
Type maatregelen

Gebouw aanpassen
Gedrag aanpassen
Energiezuinige verlichting
Energiezuinige verwarming
 

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van de praktijkervaringen of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen