Gemeente Schouwen-Duiveland koppelt IHP aan de verordening 

Gemeente Schouwen-Duiveland en de schoolbesturen hebben in 2017 een Integraal Huisvestingsplan (IHP) opgesteld. In 2019 bleek dat de projecten niet van de grond kwamen. De gemeente heeft een herijking van het IHP laten uitvoeren. De plannen zijn geactualiseerd en de stappen voor realisatie zijn vastgelegd. Nieuw in dit proces is dat het IHP een koppeling heeft gekregen met de verordening.

Het IHP en de daarin gemaakte financiële afspraken hebben daarmee een juridische verankering gekregen. Schouwen-Duiveland is daarmee de eerste gemeente, waar het IHP en de verordening in samenhang functioneren.

Bekijk hier de volledige inspirerende aanpak

Wil jij ook aan de slag met een herijking van het IHP? Bekijk hier een overzicht van instrumenten en ondersteuning die je daarbij kunnen helpen. Wil je weten op welke manier het IHP en de verordening in elkaars verlengde kunnen gaan functioneren neem dan contact met ons op.


Meer inspirerende aanpakken

Hoe gaan andere schoolbesturen en gemeenten om met vraagstukken over het realiseren van duurzame en goede onderwijshuisvesting? Wat zijn ervaringen van collega's? Bekijk hier alle duurzame inspirerende aanpakken.

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van de praktijkervaringen of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen