Inspirerende aanpak - 
Renovatie als duurzame oplossing

Renovatie jaren 70 school zorgt voor een passend en duurzaam schoolgebouw tot aan 2030-2035

Het uitgangspunt van deze inspirerende aanpak over de opwaardering van een middelgrote basisschool zal veel schoolbesturen bekend voorkomen. Het gaat om een schoolgebouw uit de jaren 70, dat bouwkundig en onderwijskundig niet meer van deze tijd is. Voor nieuwbouw komt het de komende decennia echter niet in aanmerking. Schoolbestuur Florion heeft in 2020 aangetoond, dat zo’n gebouw voor relatief klein budget kan worden gerenoveerd.

Na deze renovatie is De Mirt weer een eigentijds schoolgebouw, dat uitstekend geschikt is voor modern onderwijs. De renovatie heeft slechts € 555 per vierkante meter gekost. Tot aan het moment dat de school een nieuw gebouw krijgt, hoeft er niets te worden uitgegeven aan onderhoud. Benieuwd naar de bekostiging en de gemaakte afspraken?

Bekijk hier deze inspirerende aanpak


Meer praktijkervaringen

Hoe gaan andere schoolbesturen en gemeenten om met vraagstukken over het realiseren van duurzame en goede onderwijshuisvesting en de financiering daarvan? Wat zijn ervaringen van collega's? Bekijk hier alle duurzame praktijkervaringen.

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van de praktijkervaringen of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen