OBS De Achtbaan Moordrecht

Bij OBS De Achtbaan is in 2011 een decentraal ventilatiesysteem onjuist geplaatst. De fabrikant heeft die problemen opgelost. Het onderhoud van het systeem is ondergebracht bij een gespecialiseerde installateur. Directeur Marjan de Graas: "Dat onderhoud is belangrijk. Bij ons komt elk half jaar een monteur langs die de instellingen controleert, alles uitzuigt, schoonmaakt en de filters vervangt.

OBS De Achtbaan is een typische jaren negentig school met kleine lokalen, kleine ramen en dus weinig frisse lucht. De CO2-waarden waren er veel te hoog. Dankzij de EBA-subsidie kon een ventilatiesysteem met warmteterugwinning worden aangeschaft. "Wij hebben gekozen voor een systeem van Itho, dat speciaal ontwikkeld is voor scholen."

In elk lokaal hangt een ventilatieunit. Docenten kunnen aan een controlelampje zien of het apparaat goed werkt. De systeeminstellingen zijn centraal geregeld en alleen met een code te wijzigen. "Wij willen dat het systeem alleen door deskundigen wordt bediend. Dat hebben we uitbesteed, evenals het onderhoud. Dat is belangrijk, want als je dat niet goed doet heb je alsnog geen frisse lucht."

De Graas is blij met het systeem. De grote pijpen op het dak zijn misschien niet zo heel fraai, maar in de klas is een fris en comfortabel binnenklimaat en daardoor zitten er geen slaperige kinderen meer in de klas.

Body Tabs
Type gebouw

Primair onderwijs

Aantal leerlingen dat van de verduurzaming profiteert

268

Actief betrokken

Directeur

Oorspronkelijk bouwjaar betrokken gebouwen

1997

Jaar van de verduurzaming

2011

Aantal m2 BVO

1320

Gebruikte hulpmiddelen

EBA subsidie

Positief betrokken marktpartijen
Type maatregelen

Ventilatie en luchtbehandeling

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van de praktijkervaringen of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen