Nobego Onderwijs

Zonnepanelen en LED-verlichting voor de Kohnstammschool

De Kohnstammschool was nodig aan een opknapbeurt toe. Na overleg bleek dat er de komende jaren bij de gemeente geen nieuwbouw op de planning stond. Volgens Wim Boddaert heb je twee mogelijkheden: "Je kunt het zo laten en afwachten. Of je kunt zelf het initiatief nemen en kijken wat mogelijk en financieel haalbaar is."

Wim heeft een crowdfundactie gestart om geld te verzamelen voor de installatie van zonnepanelen en LED-verlichting. "Als wij zelf dit initiatief nemen dan besparen we geld dat we kunnen gebruiken voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs," aldus Boddaert in de regionale krant. "En daarnaast is het ook heel goed voor de bewustwording van de kinderen. Zo leren ze wat duurzaamheid is en hoe ze kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze scholen." Zijn grootste belemmering? Het politieke klimaat in zijn gemeente. Die is overwonnen door in gesprek te gaan met betrokkenen en hen met behulp van realistische plannen te enthousiasmeren en stimuleren.

Body Tabs
Type gebouw

Primair Onderwijs

Aantal leerlingen dat van de verduurzaming profiteert

140

Actief betrokken

Facilitair medewerkers
Leerkrachten
Leerlingen
Ouders/MR

Oorspronkelijk bouwjaar betrokken gebouwen

1960 - 1980

Jaar van de verduurzaming

2016

Aantal m2 BVO

1.428 m2

Gebruikte hulpmiddelen
Type maatregelen

Verlichten
Energie opwekken
Energie beheren
Financiering regelen

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van de praktijkervaringen of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen