Mytylschool Ulingshof Venlo

Om een goede beslissing te kunnen nemen over verduurzaming heeft Onderwijsgroep Buitengewoon een businesscase laten opstellen voor de renovatie van Mytylschool Ulingshof. Coördinator/adviseur huisvesting Bas Verkerk: "Er was keuze uit enkele technische concepten en verschillende scenario's op basis van te behalen energielabels."

De businesscase gaf het schoolbestuur inzicht in de diverse mogelijkheden. Elk scenario bestaat uit een kostenbegroting van de maatregelen met bijbehorende energiebesparing en terugverdientijden. Die zijn verwerkt in een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan. Daarmee wordt duidelijk welke investeringen zichzelf via energiebesparingen en lagere onderhoudskosten terugverdienen.

Onderwijsgroep Buitengewoon gaat diverse energiebesparende maatregelen toepassen. De benodigde renovatie wordt in twee fasen uitgevoerd. "In fase 1 is de buitenschil in 2016 geïsoleerd. In fase 2 wordt een aantal installaties vernieuwd (2017-2018). Hierover wordt nog overleg gevoerd."

De renovatie wordt gedeeltelijk bekostigd door de school en deels via total cost of ownership. Het verwachte resultaat is dat de school van energielabel E naar A gaat. De gemiddeld verwachte kostenbesparingen (volgens berekeningen uit 2015) zijn de eerste 15 jaren ruim €12.500 en daarna ruim €51.000 per jaar.

Documenten
Bestand
Body Tabs
Type gebouw

Speciaal onderwijs

Aantal leerlingen dat van de verduurzaming profiteert

90

Actief betrokken
Oorspronkelijk bouwjaar betrokken gebouwen

1976

Jaar van de verduurzaming

2016-2018

Aantal m2 BVO

2.500

Positief betrokken marktpartijen
Type maatregelen

Dakisolatie
HR++ glas
Gebalanceerde ventilatie
WTW
Warmtepomp
LED-verlichting
PV-panelen

Ons team staat klaar voor uw vragen

Heeft u een vraag naar aanleiding van een van de praktijkervaringen of heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen